Житель Надвірнянщини, який вкрав автомобіль, відбувся умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок жителю Надвірнянщини, який вкрав автомобіль.

23 грудня 2021 біля 04 год. 00 хв. обвинувачений проходив по вул. І. Франка, що в с. Перерослі Надвірнянського району, де побачив на вулиці автомобіль марки «ВАЗ 2101», яким вирішив незаконно заволодіти.

Не приводячи двигун автомобіля марки «ВАЗ 2001», в робочий стан, шляхом буксирування за допомогою автомобіля марки «ОреІ Каdett», який перебуває в користуванні обвинуваченого, незаконно заволодів вказаним транспортним засобом, вартість якого відповідно до висновку експерта становить 9395,00 грн.. Залишивши місце події, з метою приховання викраденого транспортного засобу, обвинувачений направився до вул. Шевченка в с. Перерослі Надвірнянського району, де залишив вказаний автомобіль на вулиці неподалік свого місця проживання.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, надав детальні показання про мотиви та обставини вчинення незаконного заволодіння транспортним засобом. Суду пояснив, що до злочину залучив двох осіб, яким він не повідомив про його злочинні наміри, а тільки попросив допомогти, при цьому повідомив, що це його автомобіль. Розмір завданих збитків потерпілому на суму 9395,00 грн. він не оспорює та погоджується, збитки ним відшкодовано повністю. У вчиненому щиро розкаявся, просив його суворо не карати.

Потерпілий в судове засідання не з’явився, однак від нього поступила письмова заява, в якій просить кримінальне провадження розглядати у його відсутності. Також зазначив, що на даний час не має до обвинуваченого жодних претензій матеріального чи морального характеру, просить суд обвинуваченого суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.289 КК України та призначив покарання - три роки позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич за участю прокурора Лозінського Б.В.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок суду, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.