Прикарпатець, який виростив плантацію маку, відбувся умовним терміном

Фото ілюстративне

Калуський міськрайонний суд виніс вирок пенсіонеру, який у квітні 2022 року незаконно посіяв насіння снотворного маку на присадибній ділянці.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, обвинувачений протягом травня червня 2022 року після проростання насіння снотворного маку незаконно здійснював їх вирощування.

В ході обшуку 16.07.2022 на присадибній ділянці обвинуваченого працівниками поліції виявлено рослини снотворного маку в кількості 3005 штук, які він незаконно посіяв та виростив.

Під час судового засідання сторонами кримінального провадження подана суду угода про визнання винуватості, яка укладена між обвинуваченим і прокурором Калуської окружної прокуратури Штремихом Р.В. 10.08.2022 року.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчиненому визнав повністю та просив затвердити угоду про визнання ним винуватості.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК Українита призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки. На підставі ст.75КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя Р.Якимів.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.