Прикарпатець, який вкрав автомобіль, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який вкрав автомобіль у Коломиї.

16 червня 2022 року приблизно о 00.25 год. обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходився по вул. Бандери, 1 в м. Коломиї, де побачив припаркований автомобіль марки «OPEL OMEGA» 1989 року випуску, вартістю 52 224 гривень та вирішив незаконно заволодіти вказаним транспортним засобом.

Обвинувачений шляхом прикладання фізичної сили, відчинив водійську дверку вказаного автомобіля та за допомогою особистого ключа, запустив двигун, тим самим отримавши можливість керувати даним автомобілем і здійснювати рух на ньому, без будь-якого дозволу власника автомобіля, поїхав у потрібному йому напрямку, чим незаконно заволодів вказаним транспортним засобом.

В подальшому обвинувачений, продовжуючи свої злочинні дії направлені на незаконне заволодіння транспортним засобом, рухаючись на вказаному автомобілі, не впорався із керуванням та здійснив зіткнення із припаркованим автомобілем по пл.. Привокзальній в м. Коломиї, чим пошкодив автомобіль «OPEL OMEGA» та спричинив власнику майнову шкоду на суму 14386 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав в повному обсязі. Він пояснив, що побачив автомобіль Опель Омега в м. Коломиї, відкрив двері автомобія, та своїми ключами від квартири попробував завести автомобіль, і завів автомобіль, поїхав автомобілем, і допустив ДТП, та пошкодив автомобіль. Щиро розкаюється у вчиненому, більше таке робити не буде, просив суд суворо його не карати, матеріальну шкоду визнає, моральну визнає 5000 гривень.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Наталія Махно за участю прокурора Солтиса О.В.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.