Прикарпатець, який скоїв крадіжки з магазинів, отримав 4 роки тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Івано-Франківська, який скоїв декілька крадіжок з магазинів міста.

Обвинувачений, маючи непогашену судимість за вчинення злочину проти власності, на шлях виправлення та перевиховання не став та повторно вчинив нові умисні корисливі злочини, а саме таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно, відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

23 вересня 2021 року близько 14:03 зайшов до приміщення магазину на вул. Галицькій, 112-Д в м. Івано-Франківську. Підійшов до виставкових стелажів, з яких таємно викрав флакон чоловічих парфумів «Версаче О Фреш», туалетна вода чоловіча, ємкістю 50мл., вартістю без ПДВ 1999 гривень, який заховав собі у кишеню верхнього одягу. Після чого, місце вчинення злочину покинув з викраденим майном, яким в подальшому розпорядився на власний розсуд, чим спричинив власнику магазину матеріальну шкоду на суму 1999 гривень.

26 вересня 2021 року близько 16:52 зайшов до приміщення магазину по вул. Вовчинецькій, 190 в м. Івано-Франківську. З магазину виніс засоби особистої гігієни, дрібну побутову техніку на загальну суму 1521 гривень.

8 жовтня 2021 року близько 17:49 зайшов до приміщення магазину по вул. Вовчинецькій, 194 в м. Івано-Франківськк, де вкрав пляшку віскі вартістю 424 гривні, яку заховав у свою наплічну сумку.

30 вересня 2021 року близько 16:33 зайшов до приміщення магазину по вул. Галицька, 112-Д в м. Івано-Франківськ, звідки взяв пульсоксиметр та електронний термометр, які заховав у свою чорну наплічну сумку. Неправомірні дії обвинуваченого були виявлені продавцем-консультантом даного магазину, яка намагалась його зупинити при виході із вказаного магазину. З метою доведення свого умислу до кінця, не маючи на меті повертати викрадені товарно-матеріальні цінності та усвідомлюючи, що викрадення ним майна перестає бути таємним, продовжив свої протиправні дії спрямовані на відкрите викрадення чужого майна, а саме відштовхнув продавця-консультанта та вибіг із приміщення магазину, при цьому не реагуючи на крик та вимоги останньої щодо негайного повернення вкраденого. В подальшому зник у невідомому напрямку, а викраденим майном та розпорядився на власний розсуд, чим спричинив власнику майнову шкоду на загальну суму 627 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю та беззастережно, підтвердив всі без винятку викладені в обвинувальному акті обставини та суду пояснив, що сам не розуміє, чому вчиняв крадіжки в магазинах, можливо через те, що був в стані алкогольного сп’яніння. До вчиненого він ставиться критично, більше так вчиняти не буде, щиро каявся та просив суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України, та призначити йому остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

Вирок виніс суддя Ростислав Хоростіль за участю прокурора Сенечака Р.В.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.