Калуського волонтера взяли під варту, але він може вийти під заставу

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду розглянув клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області, погодженого прокурором Калуської окружної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримала та зазначила, що підозрюваний своїми діями посягає на інтереси держави та знецінює діяльність волонтерського руху. Отримані благодійні кошти він свідомо витрачав на власний розсуд. Просила застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів.

Захисник підозрюваного у судовому засіданні надав платіжні доручення та пояснив, що його підопічний відшкодував завдану шкоду та повернув кошти потерпілим. Тільки залишилось повернути кошти одному потерпілому, питання вирішиться найближчим часом. Просив застосувати запобіжний захід не пов'язаний із позбавленням волі.

Суддя після виходу із нарадчої кімнати проголосив резолютивну частину ухвали та постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів.

Крім того підозрюваному визначено розмір застави – 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 198 480 гривень. Після внесення застави підозрюваний звільняється з-під варти, якщо в уповноваженої службової особи місця ув’язнення, під вартою в якому він перебуває, відсутнє інше судове рішення, що набрало законної сили і прямо передбачає тримання цього підозрюваного під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.