Суд оштрафував жителя Рогатинщини, який купив права в Інтернеті

Рогатинський районний суд виніс вирок уродженцю с. Верхня Липиця Рогатинського району, який використав завідомо підроблений документ.

Обвинувачений, не маючи права керувати транспортним засобом, вирішив незаконно придбати для власного використання завідомо підроблене посвідчення водія, тому в березні 2022 року в інтернет-мережі знайшов оголошення про продаж посвідчення водія за 10000,00 грн, надіслав особі за оголошенням електронний файл зі своєю персональною інформацією (фотографією та персональними анкетними даними), яка виготовила посвідчення водія з відкритими категоріями «В» та «С», та надіслала його обвинуваченому.

10 липня 2022 року приблизно о 22:50 хв. обвинувачений, керуючи автомобілем ВАЗ 2107, в якого не працювала в режимі ближнього світла ліва фара, був зупинений поліцейськими в с. Лопушні Рогатинської територіальної громади та пред’явив їм завідомо підроблене посвідчення водія.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю та надав показання, що посвідчення водія не має. Весною цього року побачив в Інстаграмі оголошення про виготовлення посвідчень водія, зв’язався з особою за цим оголошенням, надіслав їй свої персональні дані, після чого поштою отримав посвідчення водія. Заплатив за виготовлення посвідчення 10 000,00 грн. Підробку виявили поліцейські, коли його зупинили через непрацюючу фару. В цей момент він перебував в стані алкогольного сп’яніння. Щиро розкаявся у вчиненні кримінального правопорушення.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, та призначив йому остаточне покарання у виді штрафу в розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 6 800,00 грн.

Вирок виніс суддя Михайло Рибій за участю прокурора Кабаля Д.І.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.