Прикарпатець, який виростив плантацію конопель, отримав більше 3 років ув’язнення

Тлумацький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який незаконно посіяв та незаконно вирощував рослини коноплі у кількості двісті п`ятдесят вісім рослин, незаконно придбав з метою збуту, зберігав з метою збуту та збував особливо небезпечний наркотичний засіб.

У квітні 2022року обвинувачений, здійснив незаконний посів конопель, на попередньо підготовлених земельних ділянках, в с. Бушкалик Нижнівського старостинського округу Тлумацької міської ради та у лісовому масиві в урочищі «Горішні Заруби», що в с. Нижневі Нижнівського старостинського округу Тлумацької міської ради.

При цьому обвинувачений прополював та просапував зазначені вказані рослини коноплі, тобто вживав заходів з метою доведення їх до стадії дозрівання.

4 липня 2022 року в ході проведення слідчого експерименту у с. Бушкалик виявлено земельну ділянку розміром 6х8 м, та вилучено із вказаної земельної ділянки незаконно посіяні та вирощені 188 рослин коноплі, які згідно висновку експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів є нарковмісними рослинами роду Коноплі (Cannabis). Крім цього, у с. Нижневі в урочищі «Горішні Заруби» виявлено земельну ділянку розміром 3х4 м, з якої вилучено незаконно посіяні та вирощені 70 рослин коноплі, які згідно висновку експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів є нарковмісними рослинами роду Коноплі (Cannabis).

23 червня 2022 року близько 20:40 обвинувачений у с.Братишеві Тлумацької міської ради збув за ціною 500 грн особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - канабіс, який зберігався у поліетиленовому пакеті.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 310, ч.2 ст. 307 КК України визнав повністю. Зазначив, що кошти йому були потрібні для придбання подарунку матері, оскільки у неї було день народження. Під час обшуку його житла, який був проведений також 02.07.2022 року було знайдено канабіс, який він незаконно зберігав з метою збуту. Просив його суворо не карати, у вчиненому щиро розкаюється.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.310, ч.2 ст.307 КК України, та призначив йому остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у виді 3 (три) роки 3 (три) місяці позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок винесла суддя Лілія Мотрук за участю прокурора Ящуна А.В.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.