Івано-Франківська облрада просить заборонити Московський патріархат

16 вересня 2022 року, відбулося засідання шістнадцятої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання.

До порядку денного засідання депутати включили 28 питань, які рекомендувала до розгляду президія обласної ради та депутати обласної ради.

Першими були розглянуті та схвалені рішення про звернення обласної ради до центральних органів державної влади. Вони стосуються заборони Української православної церкви московського патріархату в Україні, вирішення проблем з експортом сільськогосподарської продукції через кордони України та реорганізації державних лісогосподарських підприємств.

Відповідно до плану роботи обласної ради керівник обласної прокуратури та начальник Головного управління Національної поліції в області поінформував депутатів про діяльність відповідних структурних підрозділів за перше півріччя 2022 року. Також інформацію щодо виконання планових показників із надходження податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету до бюджетів всіх рівнів області за перше півріччя 2022 року представила керівник Головного управління Державної податкової служби в області.

Водночас керівник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації поінформував про стан надання первинної медичної допомоги населенню області та про стан надання паліативної допомоги населенню області.

Реагуючи на виклики сьогодення депутати прийняли рішення про внесення змін до трьох обласних програм. Йдеться про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки, комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки та комплексну програму "Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки".

Також в ході розгляду питань порядку денного депутати схвалили низку проектів рішень, які регулюють майнові відносини, а ще – подання до Верховної Ради України щодо перейменування двох населених пунктів області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.