Прикарпатка, яка порізала сестру ножем, отримала 10 років ув’язнення

Колегія суддів Долинського районного суду винесла вирок уродженці с.Петрилова Тлумацького району, яка вчинила умисні дії, які виразились в закінченому замаху на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

24 серпня 2019 року ввечері у с.Олешеві Тлумацького району між сестрами стався конфлікт. Одна з сестер пішла в село, де вживала спиртні напої. Після цього повернулась і вночі конфлікт продовжився. З метою приведення до виконання свого злочинного умислу, спрямованого на вбивство, обвинувачена, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, виявивши на столі в приміщенні кухні, кухонний ніж з пластмасовою ручкою білого кольору, взяла його до рук, після чого умисно нанесла потерпілій зі значною силою один цілеспрямований удар лезом в життєво важливу ділянку тіла - задню поверхню грудної клітки, від якого його лезо зламалося. Після цього, з метою завершення свого злочинного умислу, спрямованого на позбавлення життя, взяла до рук інший кухонний ніж, що також знаходився в приміщені кухні, яким нанесла останній близько 5-ти цілеспрямованих ударів в життєво-важливі ділянки тіла.

Далі обвинувачена, вважаючи, що її сестра померла, оскільки втратила свідомість та не подавала ознак життя, будучи переконаною, що довела до кінця свій злочинний умисел на умисне вбивство, покинула місце вчинення злочину.

Однак, її вчасно виявили односельчани і потерпілій встигли надати медичну допомогу.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину в пред’явленому обвинувачені не визнала. Вона заявила, що в пориві гніву схопила ніж, який лежав на столі в кімнаті-кухні, та ним нанесла один удар в ліву передню частину шиї. Що відбувалось в подальшому - не пам’ятає. За її словами, всі покази дані потерпілою та свідками в судовому засіданні є неправдивими, брехливими, вона їх повністю заперечує. за її словами, всі докази зібрані поліцейськими є штучно створеними, щоб її засадити.

Потерпіла пояснила, що тієї ночі обвинувачена почала кричати на неї, погрожувати, що вона жити не буде, що будинок не буде їй належати. За її словами, будинок їх мама купила саме для неї і обвинувачена жодного відношення до нього немає. Просила суворо покарати обвинувачену.

Зазначимо, що у 2004 році обвинувачена вже була засуджена до 7 років ув’язнення за умисне вбивство.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 15, п. 13 ч.2 ст.115 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 (десять) років.

Запобіжний захід - тримання під вартою залишити без зміни до вступу вироку в законну силу.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.