Франківські депутати висловили вдячність Королеві Єлизаветі ІІ

9 вересня секретар Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин зачитав звернення з приводу смерті Королеви Британії Єлизавети ІІ.

Текст звернення:

8 вересня, на 97-му році життя відійшла у вічність Королева Великої Британії Єлизавета ІІ.

Попри збереження нейтралітету у питаннях, що стосуються війни, Королева Єлизавета ІІ завжди підтримувала українців та Українську державу, хоч ніколи й не відвідувала Україну з офіційним візитом. У березні 2022 року Королева зробила щедру пожертву на гуманітарний заклик України.

10 травня, на церемонії відкриття британського парламенту, у зверненні монарха також була згадана Україна: "У ці складні часи мій уряд відіграватиме провідну роль у захисті демократії і свободи в усьому світі, включаючи продовження підтримки народу України".

Перед цим, у 2016 році, Єлизавета ІІ написала листа учасниці відбіркового туру на пісенний конкурс "Євробачення 2016" Діані Месс українського походження, яка просила королеву висловитися про підтримку України. Тоді монарх пообіцяла "почути наш біль і підтримати нашу країну".

Цієї весни на відкриття лінії метро в Лондоні Єлизавета II обрала вбрання в кольорах прапора України: на королеві був жовтий костюм і капелюшок, прикрашений квітами яскраво-синього відтінку.💙💛 З королівської родини Україну також підтримали принц Чарльз, який стане наступним королем Великої Британії. Раніше він згадав Україну у своїй промові та наголосив, що нинішні події тут – це напад на демократію.

Принц Гаррі та Меган Маркл виступили проти жорстоких порушень міжнародного та гуманітарного права.

Принц Вільям і Кейт Міддлтон наголосили, що вони разом з Президентом і всім українським народом. Ще 24 серпня цього року Королева Єлизавета ІІ вітала українців із Днем Незалежності, яку ми нині виборюємо. Саме таким шляхом Королівська сім‘я, використовуючи засоби міжнародної дипломатії і королівського етикету, висловлювала свою підтримку Україні.

Український народ щиро вдячний Королеві, Королівській сім’ї, уряду та всьому народу Великої Британії за таку неоціненну допомогу у цей надзвичайно складний для нас час.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.