Суд оштрафував франківського айтішника, який виклав у мережу американські фільми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с. Любша Рогатинського району, який вчинив незаконне розповсюдження творів мистецтва, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Обвинувачений створив два сайти, на яких надав доступ користувачам до американських фільмів, права на які належать американським корпораціям.

У вироку йдеться про більш ніж десяток фільмів, по кожному з них матеріальну шкоду оцінили більш ніж в мільйон гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчиненого ним кримінального правопорушення. Зокрема, зазначив, що в період з березня 2020 року по січень 2021 року за допомогою власного ноутбука надавав користувачам мережі Інтернет фактичний доступ для переглядів та копіювання фільмів. Щиро покаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 176 КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Крім того, з обвинуваченого стягнуть в дохід держави 7722,90 грн. за проведення експертиз.

Вирок виніс суддя Дмитро Руденко за участю прокурора Буджака І.Я.

Вирок може бути оскаржений шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.