Рецидивіст, який обікрав співчарочників на Косівщині, отримав більше 5 років ув’язнення

Косівський районний суд виніс вирок чоловікові, який вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку).

Обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим, на шлях виправлення не став, правильних висновків не зробив, та в умовах військового стану вчинив нові умисні кримінальні правопорушення.

У квітні 2022 року обвинувачений, перебуваючи у приміщенні охорони аеропорту, розпивав алкогольні напої із потерпілим. Після спільно розпивання алкогольних напоїв, обвинувачений, користуючись тим, що ніхто не спостерігає за його діями, вирішив викрасти бінокль вартістю 553 гривні, що знаходився на столі у приміщенні охорони аеропорту. Згодом, він продав бінокль за 500 грн.

24 квітня 2022 року обвинувачений, перебуваючи у приміщенні охорони аеропорту, розпивав алкогольні напої зі ще одним потерпілим. Між чоловіками виник конфлікт, обвинувачений завдав потерпілому декілька ударів в ділянку голови та спричинив легкі тілесні ушкодження. Внаслідок отриманих ударів та перебування в стані алкогольного сп’яніння потерпілий втратив свідомість. Нападник скористався цим і заволодів телефоном, окулярами та кепкою потерпілого. Місце вчинення кримінального правопорушення покинув, викраденим майном розпорядився на власний розсуд, спричинивши потерпілому майнову шкоду на загальну суму 7455 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаюється, просить суворо не карати.

Потерпілі в судове засідання не з’явилися, подали до суду заяви, в яких справу просить розглядати без їх участі. Викрадені речі їм повернуті, будь-яких претензій до обвинуваченого не мають та просять його суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначити йому покарання - у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі. На підставі ст.71 КК України, до покарання за цим вироком частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Косівського районного суду від 11.10.2021 року та остаточно визначив засудженому покарання - у виді 5 (п’яти) років 2 (двох) місяців позбавлення волі.

Вирок виніс суддя В.Гордій за участю з участю прокурорів - Божі І.М., Бойчука Т.Я.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.