Поліція затримала франківку, яка продавала в Інтернеті неіснуючий товар

Жінка на інтернет-платформах розміщувала оголошення з продажу одягу та взуття. Однак, після отримання передоплати, покупці так і не отримували бажаного товару.

«В ході слідства встановлено, що 33-річна мешканка Івано-Франківська під приводом продажу товару створила у соціальній мережі фейкову сторінку, яка налічувала близько 30 тисячів підписників. Потенційні покупці здійснювали оплату вартості замовлення на банківські картки, однак не отримувати його», - повідомили у поліції.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи та інші речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили шахрайці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідством встановлюється остаточна кількість потерпілих та сума завданих збитків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.