Касирки, які вкрали кошти у підприємиці з Ланчина, відбулись умовними термінами

Надвірнянський районний суд виніс вирок двом касиркам торгового центру, які вчинили умисні дії, що виразились у привласненні чужого майна.

Дві жінки працювали касирками у торговому центрі у смт. Ланчині. Жінки вносили хибні дані в програмне забезпечення касового апарату, занижуючи вартість проданих ними товарів, в результаті чого привласнювали грошові кошти фізичної особи підприємця.

Перша касирка загалом привласнила майже 75 тисяч гривень. Друга касирка - 21 тис. гривень. Крадіжки відбулися у січні-лютому 2021 року.

Потерпіла подала заяву про розгляд справи у її відсутності за участі її адвоката. Цивільні позови до обвинувачених про стягнення моральної шкоди підтримала в повному обсязі. Обвинувачених просить покарати по закону.

Обидві обвинувачені визнали свою вину та відшкодували збитки. Просили суворо їх не карати.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три роки) з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із несенням матеріальної відповідальності, строком на 2 (два) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинувачених від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич за участю прокурора Лозінського Б.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.