Прикарпатець, який вкрав кошти поштової служби, відбувся умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок уродженцю Болехова, який крав кошти, працюючи касиром служби доставки.

Обвинувачений, який працював у відділенні в Надвірні, видавав клієнтам посилки, отримував кошти, які привласнював. Зокрема, у вироку йдеться про кілька десятків таких випадків на загальну суму 90 тисяч гривень.

Крім того, 22 березня 2021 року обвинувачений проник до приміщення відділення, звідки таємно викрав із сейфу гроші у сумі 270 тисяч гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю. Вказав, що у цей час в нього склалася складна фінансова ситуація через надані мікрокредити, які негайно потрібно віддавати. Тому він вирішив привласнити чуже майно, яке було ввірено йому. З розміром заподіяної шкоди погоджується, зазначивши, що відшкодував завдані збитки. Розуміє, що вчинив неправильно, кається, про вчинене шкодує, просив його суворо не карати.

Представник потерпілого в судовому засіданні подав заяву про слухання справи у відсутності представника потерпілого, повідомив, що завдана потерпілому шкода відшкодована роботодавцем обвинуваченого. При розгляді справи просив визначити міру покарання більш м`яку ніж передбачено санкціями статей.

Суд визнав чоловіка винним та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири роки) з позбавленням права обіймати посади, пов`язання із несенням матеріальної відповідальності, строком 2 роки. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич за участю прокурора Федорчука В.Ю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.