Будинки ТОВ «Балтія-сервіс» передали в управління КП «Комфортний дім»

409 багатоквартирних житлових будинків міста Івано-Франківська, які раніше обслуговувались ТОВ «Балтія-сервіс» і мешканці яких не прийняли рішення про форму управління їхнім будинком - з 1 вересня 2022 року будуть передані в управління КП "Комфортний дім" Івано-Франківськ.

Відповідне рішення про призначення управителя багатоквартирного будинку на території Івано-Франківської міської територіальної громади було ухвалено вчора на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на підставі протоколу засідання конкурсної комісії від 09.08.2022 року.

«Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирного будинку», власники жилих і нежилих приміщень повинні прийняти рішення про те, хто і в якій формі буде здійснювати управління їхнім будинком. Можна створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), можна визначити управителем будь-яку приватну чи комунальну компанію, можна взяти будинок у самоуправління. Але якщо власники самостійно не прийняли рішення про форму управління їхнім будинком, то управитель їм призначається на конкурсі. Саме це і було зроблено у місті Івано-Франківську», - повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

Загалом же конкурс на призначення управителя було проведено на 1108 будинків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.