Лікар з Коломиї Ростислав Петруняк отримав «Орден Святого Пантелеймона»

Завідувач гінекологічного відділення КНП «Коломийська ЦРЛ» Ростислав Ігорович Петруняк удостоєний однієї із найпрестижніших нагород у сфері медицини – Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» в окремій та єдиній номінації на час воєнного стану «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором».

Ростислав Петруняк є високопрофесійним фахівцем, кандидатом медичних наук. У лютому 2015 року був мобілізований і проходив військову службу в Попасній, де доводилося оперувати під обстрілами. Надавав допомогу не тільки пораненим як військовий хірург, але й місцевим жінкам як акушер-гінеколог. Згодом неодноразово їздив на Луганщину з волонтерською допомогою.

З лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну – військовий лікар, рятує життя нашим захисникам.

Як повідомив голова регіональної ради з присудження Відзнаки доцент Іван Мельник, церемонія вручення нагороди «Орден Святого Пантелеймона. Честь професії» відбулася 9 серпня, у день святого великомученика і цілителя Пантелеймона, у Києві. Звідти Ростислав Петруняк повернувся на Миколаївщину продовжувати військову службу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.