Житель Надвірнянщини, який вкрав скутер, відбувся умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок жителю Надвірнянщини, який вкрав скутер у Надвірні.

Обвинувачений, будучи судимим за вчинення умисного корисливого злочину, на шлях виправлення не став, правильних висновків для себе не зробив, та у період не знятої і не погашеної у встановленому законом порядку судимості, повторно вчинив новий умисний корисливий злочин.

18 жовтня 2019 року уночі обвинувачений побачив скутер біля магазину у Надвірні та вирішив ним заволодіти.

Обвинувачений підійшов до вказаного скутера, не приводячи двигун скутера марки «Ріаggіо NRG» в робочий стан, шляхом котіння, незаконно заволодів вказаним транспортним засобом. Втікши із місця події з метою приховання викраденого транспортного засобу, обвинувачений привів двигун скутера марки ««Ріаggіо NRG»» в робочий стан та направився на ньому до новобудови, де і приховав вказаний скутер.

В результаті злочинних дій потерпілому спричинено майнову шкоду у сумі 10103,00 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення при обставинах, викладених в обвинувальному акті визнав повністю. У вчиненому розкаявся, просив його суворо не карати. Цивільний позов потерпілого визнав повністю, не заперечив щодо стягнення з нього матеріальної шкоди в розмірі 10103 грн. та моральної шкоди в розмірі 7500 грн.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.289 КК України та призначив покарання - 5 (п`ять) років позбавлення волі без конфскації майна. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич за участю прокурора Криклія Л.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.