Людмила Лузан виграла два «золота» на чемпіонаті світу

Веслувальниця Людмила Лузан перемогла на дистанції 1000 метрів у каное-одиночці на чемпіонаті світу у канадському Галіфаксі.

Уродженка Івано-Франківська на фініші випередила суперниць на дві секунди.

«Золото» є історичним для України, адже ще ніколи наші спортсменки не перемагали на дистанціях у каное-одиночці.

«Я щаслива, що у мене є шанс представляти Україну, захищати честь держави на спортивних дистанціях так, як це роблять наші воїни на фронті. Ми разом доводимо, що наша країна - непереможна!» - не могла стримати емоцій після золотого фінішу Лузан.

7 серпня Лузан перемогла на дистанції 500 метрів. У запливі вона випередила канадку Софію Дженсен та чинну чемпіонку чилійку Марію Майльярд.

«Друга перемога для моєї України, – прокоментувала результат Лузан після фінішу. – Дуже щаслива, що вдалося вибороти перемогу. Дякую усім, хто мене підтримує. Зараз уся Україна підтримує один одного, ми перемагаємо всюди, і ми показуємо, що ми найсильніші. Я дуже щаслива, немає слів».

Напередодні Лузан здобула «срібло» з Анастасією Четверіковою у каное-двійці, поступившись лише представницям Китаю.

Зазначимо, що це шоста нагорода Лузан на чемпіонатах світу з веслування. У 2021 році вона здобула «золото» в каное-двійці з Анастасією Четверіковою (500 м), «срібло» в каное-одиночці (500 м) та «бронзу» в каное-четвірці (500 м).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.