Франківчанка робила чоловіків «непридатними до служби» за 4 тисячі євро

Жителька Івано-Франківської області виготовляла для «клієнтів» фіктивні документи про їх непридатність до військової служби.

«Як встановили оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області та співробітників слідчого управління поліції Львівщини, 45-річна жителька Івано-Франківщини разом з двома спільниками допомагала незаконно залишати країну «ухилянтам». Жінка виготовляла фіктивне посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України. Свої «послуги» злочинці оцінювали на суму 4 тисячі євро 💶 з особи. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисниці 🔎 виявили та вилучили близько 2,5 млн грн, підроблені печатки, медичні бланки, медичні довідки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші речові докази. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження», - повідомили в Західному регіональному управління Держприкордонслужби.

Зловмисниці та двом її спільникам слідчі, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.