Суд арештував зловмисника, який на Долинщині з ножем напав на продавчиню

Долинський районний суд на 60 діб арештував 30-річного жителя с. Герині Калуського району, який напав на продавчиню магазина.

«Як йдеться в ухвалі слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою досудовим слідством встановлено, що 29 липня 2022 близько 15.25 год підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зайшов у приміщення магазину, що розташований в с. Гериня Калуського району, побачивши продавця, почав вимагати щоб вона надала йому безкоштовно алкогольні напої. Після відмови останньої, в момент коли крамник відволіклась, підозрюваний забіг за прилавок і схопивши її руками за шию, наніс рукою удар по голові, внаслідок чого вона впала на підлогу та втратила свідомість. У подальшому підозрюваний, взявши ніж із прилавка, наніс потерпілій один удар в область шиї, чим спричинив їй тілесне ушкодження у вигляді колото-ріжучої рани. Зрозумівши, що потерпіла не чинитиме опір, підозрюваний з шухляди взяв 1 874 грн та з вітрини 25 пачок сигарет та 2 пляшки горілки із викраденим на загальну суму 3697 покинув місце вчинення злочину», - повідомили в суді.

Органом досудового розслідування дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 КК України - у вчинення розбою, а саме нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовах воєнного стану. За такі дії йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Слідчий суддя під час обрання підозрюваному запобіжного заходу врахував його вік, стан здоров'я, характер злочину, який у відповідності до ст. 12 КК України є особливо тяжким та вчинений у воєнний час, майновий стан, його особу, те, що він не має стійких соціальних зв'язків, ніде не працює.

З огляду на ризики - слідчий суддя не визначав розмір застави.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.