Прикарпатець, який спалив вантажівку, відбувся умовним терміном

Рожнятівський районний суд виніс вирок прикарпатцеві, який спалив вантажівку у Брошневі-Осаді.

10 вересня 2021 року близько 23:00 обвинувачений проходив повз територію ТОВ «Свісс-Кроно» у селищі Брошневі-Осаді та побачив вантажівку. Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, з хуліганських мотивів, за допомогою запальнички підпалив ганчірку та кинув її між кабіною вантажівки та напівпричіпа, внаслідок чого сталось загоряння. Впевнившись в тому, що полум’я охопило вантажівку, покинув місце вчинення кримінального правопорушення. Внаслідок своїх протиправних дій спричинив матеріальну шкоду у розмірі більше 216 тисяч гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю. За його словами, у момент скоєння злочину перебував в стані алкогольного сп’яніння. За його словами, неприязних стосунків з потерпілим у нього не було і немає зараз, а скоєння підпалу зумовлено виключно станом алкогольного сп`яніння. Він погоджується відшкодувати завдану злочином матеріальну шкоду, однак в даний час таких коштів немає, оскільки ніде не працює через хворобу, якою є цироз печінки та інші пов’язані з цим захворювання. Його мама недавно виїхала на заробітки в Польщу і обов’язкового буде відшкодувати збитки. Він також постарається влаштуватися на роботу і відшкодує шкоду. У вчиненому щиро розкаюється, просить вибачення у потерпілого та суворо його не карати.

Потерпілий суду дав показання про те, що не може пояснити чому обвинувачений вчинив підпал його автомобіля. На момент розгляду справи обвинувачений не відшкодував йому завданий підпалом збиток, просить призначити обвинуваченому покарання згідно з законом.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.194 ч.2 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки. У відповідності до ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Вирок виніс суддя М.Пулик за участю прокурора Шутки І.І.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.