Посадовець Калуської міськради, якого спіймали на хабарі, відбувся штрафом

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо завідувача сектору містобудівного кадастру управління архітектури та містобудування Калуської міської ради, якого спіймали на отриманні хабара.

У березні-квітні 2021 року посадовець отримав 700 доларів хабара за зміну цільового призначення земельної ділянки площею 0,28 га у м.Калуші. Кошти він отримав за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави - начальника управління архітектури та містобудування Калуської міської ради, головного архітектора щодо видачі відповідного висновку.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, просив його суворо не карати.

Адвокатка просила суд врахувати пом’якшуючі обставини вчинення злочину, зокрема, щире каяття, визнання вини, а також невеликий дохід обвинуваченого, те, що на його утриманні перебувають дві неповнолітні дитини.

Прокурор у судовому засіданні просив суд визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 2,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.369-2 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 2000 (двох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі гривень).

Вирок виніс суддя Любомир Юрчак за участю прокурора Поповича Н.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.