На Івано-Франківщині поліція ліквідувала 17 тисяч нарковмісних рослин

З початку відпрацювань прикарпатські поліцейські здійснили понад 1000 обстежень сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок.

«У результаті цієї роботи правоохоронці виявили 70 незаконних посівів, де зростало майже 16 тисяч стебел маку та близько 650 рослин конопель. У всіх випадках досудові розслідування розпочаті за ознаками правопорушення ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Всі «врожаї» поліцейські вилучили та направили на дослідження», - повідомили у поліції.

Нагадуємо, за незаконне вирощування маку та конопель передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність. Закликаємо дотримуватися чинного законодавства. Якщо вам відомі випадки незаконного культивування нарковмісних рослин – прохання повідомити на спецлінію поліції «102».

Відпрацювання на території області з протидії незаконному обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини триватимуть до 22 вересня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.