Франківець, який крав шоколадки у магазинах, отримав три роки ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок франківцю, який скоїв ряд крадіжок з продуктових магазщинів міста.

У період з 27 березня по 27 квітня 2022 року обвинувачений скоїв щонайменше 14 крадіжок з магазинів Івано-Франківська. У більшості випадків чоловік брав плитки шоколаду, які ховав під курткою та виносив з магазину. В окремих випадках брав каву та коньяк. Деякі магазини обкрадав неодноразово, зокрема і по кілька разів на день.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні за ч.4 ст.185, ч.2 ст.15 ч.4 ст.185 КК України визнав повністю. Пояснив, що вчиняв крадіжки у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем. Усвідомлює, що своїми діями вчиняв злочини, на даний час щиро розкаюється у вчиненому, критично оцінює свої вчинки, запевнив суд, що такого більше не повториться, просить суворо його не карати.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд врахував той факт, що він на обліку в лікаря психіатра не перебуває, отримує амбулаторну наркологічну допомогу в КНП Прикарпатський наркологічний центр препаратами замісної підтримувальної терапії (приймає препарат Метадон у добовій дозі 150мг). На момент скоєння злочинів перебував в стані і перебуває на даний час, при якому здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує.

Суд врахував доповідь Івано-Франківського районного відділу філії ДУ Центр пробації в Івано-Франківській області, що наявний високий ризик нових злочинів і виправлення без позбавлення або обмеження волі може становити небезпеку для суспільства (у тому числі окремих осіб).

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому остаточне покарання за сукупністю злочинів у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.