Прикарпатці вербували жінок для роботи у польських борделях

Оперативники Держприкордонслужби спільно з поліцією викрили злочинне угруповання, яке продавало жінок в сексуальне рабство.

«Незаконний бізнес організували четверо громадян України. Двоє з них здійснювали вербування дівчат на території України, обіцяючи високооплачувану роботу за кордоном, а двоє інших, що мешкали у Польщі, залучали їх до надання інтимних послуг у сусідній країні. Для вербування підшукувались дівчата віком до 30-ти років, приємної зовнішності, з неблагонадійних сімей та із скрутним матеріальним становищем, в основному із західних областей України. Їм пропонували високі заробітки за, нібито, роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Крім того, організатори схеми також виготовляли українкам документи для виїзду за кордон», - повідомили в Державній прикордонній службі.

Днями оперативники Західного регіонального управління Держприкордонслужби України спільно зі співробітниками міграційної поліції ГУ НП в Тернопільській області припинили спробу вивезення двох українок до Польщі через пункт пропуску «Краківець».

Паралельно було проведено обшуки у вербувальників, мешканців Івано-Франківщини, за їх місцем проживання. Останнім було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України «Торгівля людьми», а Тернопільським міжрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 25 серпня. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років.

Двом іншим співучасникам, які на даний час перебувають у Польщі, заочно оголошено про підозру за тією ж статтею Кримінального кодексу України.

Дівчат наразі повернуто додому. Подальші заходи будуть проводитись в рамках міжнародної правової співпраці із залученням правоохоронців Республіки Польща.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.