На Івано-Франківщині податківці нарахували 41 мільйонера

Майже 35 мільйонів гривень ПДФО та військового збору зобов’язалися сплатити прикарпатці до бюджету країни за результатами деклараційної кампанії - 2022.

Так, станом на сьогодні платниками уже подано 4282 декларацій та задекларовано понад 786,3 мільйонів гривень отриманих торік доходів. Про це під час пресконференції повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

На сьогодні, констатує посадовець, до бюджету від декларантів уже надійшло майже 17,8 мільйонів гривень ПДФО та 3,8 мільйони гривень військового збору. Решту суми, нагадує Ірина Столярик, необхідно сплатити до 1 серпня 2022 року.

Серед цьогорічних декларантів, каже керівник обласної податкової служби, 41 мешканець Прикарпаття отримав понад 1 мільйон гривень доходів. Найбільше мільйонерів, а це 16 громадян, проживають в місті Івано-Франківську. Один з них задекларував 63 мільйони гривень, які він отримав, згідно з поданою декларацією, від іноземних доходів. До речі, цим платником уже сплачено 5,5 мільйонів гривень податку з доходів фізичних осіб та 960 тисяч гривень військового збору. Ірина Столярик зазначає, що серед видів доходів, які громадянам принесли мільйонні статки, івано-франківцівці цьогоріч вказали, як уже згадувалося, іноземні доходи, інвестиційні прибутки, доходи від продажу нерухомого і рухомого майна та у вигляді спадщини.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.