На Рогатинщині чоловік спробував підкупити поліцейського

3 червня слідчі Рогатинського відділення поліції спільно зі співробітниками Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, під процесуальним керівництвом Івано-Франківської окружної прокуратури, затримали 28-річного мешканця Рогатинської територіальної громади, який намагався підкупити поліцейського.

«Встановлено, що відносно затриманого було раніше розпочато кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю. Саме через це чоловік прийшов в поліцію і звернувся до начальника слідства. Аби справа не дійшла до суду, прикарпатець вирішив «домовитись». У службовому кабінеті надав неправомірну вигоду у розмірі 5 тисяч гривень. Правоохоронець про корупційну пропозицію одразу ж повідомив своє керівництво та працівників внутрішньої безпеки Нацполіції», - повідомили у поліції.

Зловмисника слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі слідчі дії тривають.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.