У Галицькій громаді незаконно добували глину та виробляли цеглу сумнівної якості

Минулої доби поблизу села Комарів, що в Галицькій територіальній громаді, поліцейські на території колишнього цегельного заводу виявили двох місцевих мешканців.

«Правопорушники за допомогою вантажної техніки здійснювали видобування глини, яку використовували для виготовлення цегли сумнівної якості. В подальшому реалізовували її на території області. Для з’ясування усіх обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Слідчі вилучили техніку разом з видобутими копалинами. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену техніку та наявну глину», - повідомили у поліції.

За фактом порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконного видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють інших причетних осіб до вчиненого кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.