Калушанин, який скоїв крадіжку та ухилявся від громадських робіт, отримав три роки тюрми

Калушанина позбавили волі на 3 роки через крадіжки та за ухилення від громадських робіт.

«Згідно обвинувального акту обвинувачений, коли перебував в гостях у своєї знайомої побачив в одній із кімнат у шафі гроші та вирішив їх поцупити. Реалізовуючи свій злочинний умисел, чоловік переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно викрав грошові кошти в сумі 4000 грн. та один примірник ключа від вхідних дверей будинку своєї знайомої, який знаходився на в’язці ключів у замку в дверях. Згодом обвинувачений продовжив свою злочинну діяльність та прийшов до домоволодіння своєї знайомої. Скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, за допомогою ключа, який незаконно заволодів попередньо, таємно проник в будинок, та таємно викрав системний блок марки ПК AMD Ryzen з комплектуючими деталями загальною вартістю 28 272 грн», - повідомили в Калуському міськрайонному суді.

З викраденим майном чоловік покинув місце вчинення злочину та цього ж дня здав викрадений системний блок до ломбардного відділення, отриманими коштами розпорядився на власний розсуд.

Крім того, обвинуваченого вироком Калуського міськрайонного суду від 2021 року визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.185, ч.1 ст.289 КК України, та призначено покарання у виді 240 годин громадських робіт.

Для відбуття цього покарання чоловіка було прийнято на роботу прибиральником на кладовище на безоплатній основі, та встановлено режим роботи. Впродовж року засуджений для відбуття покарання жодного разу не з’явився, тим самим не відбув жодної години громадських робіт.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинених кримінальних правопорушеннях визнав повністю та пояснив, що дійсно не відбував покарання у вигляді громадських робіт, оскільки поїхав за межі держави, так як йому необхідні були гроші. У вчиненому розкаювався, просив суворо не карати.

Суд при розгляді справи прийшов до висновків, що вина обвинуваченого у вчинених ним кримінальних правопорушеннях доведена повністю, а його дії кваліфіковано правильно, крім того чоловік, раніше притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, однак належних висновків для себе не зробив.

Таким чином суд призначив покарання - 3 роки 30 днів позбавлення волі. Обвинуваченого забрали під варту із зали суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.