Kalush Orchestra: дякуємо всім, хто голосував за Україну

Гурт Kalush Orchestra подякував глядачам, які нагородили пісню Stefania рекордною кількістю балів. Про це учасники гурту повідомили на пресконференції після завершення конкурсу.

«Ми хочемо подякувати всім, хто голосував за Україну. Перемога дуже важлива для України, особливо цього року. Для нас ця підтримка ще важливіша для України в ці часи. І ми дуже цінуємо, що ви допомогли нам своїми голосами», - заявили учасник гурту.

Артисти висловили переконання, що, хоча це велика перемога України на Євробаченні, це також величезна перемога української музики, яка, як вони сподіваються, буде досліджена та широко розповсюджена завдяки тому, що вони виграють трофей Євробачення.

«Будь-яка перемога сьогодні дуже важлива для України. Ми тут, щоб довести, що українська культура та українська музика живі, мають своє звучання та особливий стиль. Ви можете послухати українську музику, подивитися українські фільми, відвідати Україну. Крім нас, в Україні є багато талановитих людей, які займаються музикою та займаються такою кількістю інших творчих напрямків. Ми запрошуємо вас підтримати їх і слідувати за ними», - йдеться у повідомленні.

Гурт дуже пишається своєю перемогою і отримав задоволення від подорожі пісні, щоб потрапити сюди.

«Останнім часом пісня була на першому місці за шансами. Але ще до початку війни він був у п’ятірці найкращих серед букмекерів. Ми об’їздили всю Європу і багато чули пісню. І нам це дуже сподобалося; почувши цю пісню, яка звучить по Європі», - заявили у гурті.

За традицією на конкурсі, країна-переможець Євробачення отримує право приймати конкурс у своїй країні наступного року. Незабаром розпочнуться розмови про те, чи планує Україна це робити, враховуючи нинішню ситуацію в країні.

«Наступного року Україна буде рада приймати Євробачення, та й вся Європа, у новій, цілісній, щасливій Україні. Про наші плани говорити зарано, але, звичайно, ми зробимо все можливе, щоб наступне Євробачення відбулося в новій, мирній Україні», - вважають учасники гурту.

Як відомо шанувальникам, пісня Стефанія була написана на честь матері Олега. Один із журналістів запитав, чи Олег міг їй подзвонити, коли дізнався про перемогу.

«Я ще не встиг їй подзвонити, я щойно написав їй. В Україні вже досить пізно, тому я вирішив, що зателефоную їй завтра», - зазначив Олег Псюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

Підсумки голосування (голоси глядачів та журі) Результати голосування журі