У Ланчині п’яний водій спробував підкупити поліцейських

28 квітня 23:20 під час посиленого несення служби на території обслуговування в смт. Ланчині Надвірнянського району, патрульні поліцейські зупинили водія, який порушив режим комендантської години.

«Під час спілкування, інспектори помітили, що в 31-річного керманича Volkswagen Golf явні ознаки алкогольного сп’яніння. Проходити освідування на місці події чи в медичному закладі водій відмовився. Окрім того, під час перевірки документів виявилося, що його посвідчення водія мало ознаки підробки, а саме в 2020 році суд позбавив права керування транспортними засобами фігуранта, за водіння у нетверезому стані. Щоб уникнути відповідальності, прикарпатець запропонував правоохоронцям кошти у розмірі 2200 гривень. Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають кримінальний характер та одразу викликали на місце слідчо-оперативну групу для документування правопорушень», - повідомили у поліції.

Грошові кошти, а також підроблені документи вилучено.

На порушника поліцейські склали протокол за ст. 130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), та за даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання судом запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.