На Львівщині судитимуть прикарпатців, які організували збут наркотиків у великих обсягах

На Львівщині судитимуть учасників організованої злочинної групи - торговців наркотиками та психотропами.

Зловмисників викрили правоохоронці Львівщини та Івано-Франківщини.

До складу групи входили троє осіб – 25-річний організатор, 47-річний співорганізатор та оператор Інтернет-магазину віком 25 років, усі мешканці Івано-Франківщини.

«Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники налагодили незаконний збут наркотичного засобу «канабіс», а також психотропних речовин «амфетамін», «PVP» та «МДМА» гуртовими партіями на всій території України. Для реалізації «товару» вони використовували кілька Інтернет-магазинів з можливістю розрахунку за допомогою електронних гаманців, банківських карток та криптовалют, а також спосіб «закладок». Щомісячний грошообіг становив близько одного мільйона гривень», - повідомили у поліції.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили в учасників організованої злочинної групи: наркотичний засіб «канабіс» загальною вагою близько трьох кілограмів, психотропні речовини «амфетамін» загальною вагою більше 700 грамів, «PVP» загальною вагою більше 300 грамів, «МДМА», нарковмісні таблетки, а також спеціальне обладнання для вирощування коноплі та самі рослини, 20 коробок з «товаром», готових до відправлення поштою, значну суму коштів у різних валютах, виручених від незаконної діяльності та інші речові докази.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних та психотропних засобів становить більше 2 мільйонів гривень. Також накладені арешти на рухоме та нерухоме майно зловмисників. Усі учасники організованої злочинної групи були затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи правоохоронці скерували на розгляд суду.

За скоєне їм загрожує покарання – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.