Уродженця Калуша, який воював у складі «ДНР», заочно засудили до 15 років тюрми

Івано-Франківський міський суд визнав винним уродженця Калуша, який воював на боці «ДНР».

Його засуджено до 15 років позбавлення волі. Строк ув’язнення обчислюватиметься з моменту затримання.

Уродженець та житель міста Калуша Івано-Франківської області Федір Галецький прибув на тимчасово окуповану територію Донеччини у серпні 2014 року. У місті Горлівці приєднався до незаконних збройних формувань так званої «ДНР», підпорядкованих південному військовому округу збройних сил російської федерації. Служив радіотелефоністом у складі 2-ї мотострілецької роти 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу т. зв. «ДНР». Брав участь у збройному протистоянні підрозділам Збройних сил України поблизу населеного пункту Озерянівка Донецької області. У боях проти підрозділів сил АТО поблизу Вуглегірська був поранений. У лютому-березні 2015 року лікувався в медичному закладі у Донецьку.

«У цей період разом з російськими пропагандистами записав відеоролик, де озвучив брехливі кремлівські наративи. «Сенсаційний» сюжет за участі «ополченця з Івано-Франківська» був широко розтиражований проросійськими каналами в Youtube. На відео злочинець стверджував, що російських регулярних військ на території Донецької області немає. Безсоромно заявляв, що нібито українських бійців «під дулами автоматів» змушує воювати Правий сектор тощо», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ зібрали всі необхідні докази та виконали передбачені законодавством процедури, необхідні для заочного засудження. Досудове розслідування завершили у 2016 році. Івано-Франківська обласна прокуратура передала обвинувальний акт до суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.