На Івано-Франківщині посадовців СБУ та поліції затримали на хабарі

16 квітня за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ викрито «на гарячому» посадовців Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області та слідчого управління Нацполіції цієї області.

«В рамках досудового розслідування встановлено, що старший оперуповноважений УСБ України в Івано-Франківській області та один із посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї ж області вимагали та одержали неправомірну вигоду за вчинення слідчих і процесуальних дій стосовно підозрюваного у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів, а саме щодо здійснення впливу на суддів при обранні запобіжного заходу та можливу зміну підслідності у вказаних кримінальних провадженнях», - повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За зміну запобіжного заходу правоохоронці вимагали 9 тис. доларів США і ще 15 тис. доларів США за можливу зміну підслідності.

Крім того з’ясувалося, що для реалізації злочинного плану, підозрюваний мав підкинути своєму спільнику в заздалегідь визначене цими правоохоронцями місце психотропну речовину, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення іншої особи до кримінальної відповідальності.

Правоохоронців викрито на одержанні чергової частини обумовлених коштів, а саме 10 тис. доларів США.

Наразі вирішується питання про повідомлення викритим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває, перевіряється можлива причетність викритих правоохоронців до вчинення інших злочинів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.