В ІФНМУ оновили кафедру українознавства

В Івано-Франківському національному медичному університеті після реконструкції відкрили кафедру українознавства ІФНМУ.

На кафедрі українознавства і філософії Івано-Франківського національного медичного університету завершили поточний ремонт. Оновили приміщення конференц-зали та кімнату-музей «Руська Трійця». Змістовно наповнення кабінетів залишили без змін. Студенти та гості й надалі будуть знайомитися з історією культури, вивчатимуть краєзнавство, дізнаватимуться про засновників товариства «Руська Трійця» та їхню літературну працю.

«Як українські, так і наші іноземні студенти мають знати якомога більше про Україну та українську культуру, а вивчати все це треба у відповідних умовах й естетична складова має значення», — говорить ректор ІФНМУ Микола Рожко.

До слова, кімнату-музей в університеті відкрили п'ять років тому та приурочили до 180-річчя з дня виходу першого україномовного альманаху «Русалка Дністровая», що був виданий гуртком національно-свідомої молоді, зокрема Маркіяном Шашкевичем, Іваном Вагилевичем та Яковом Головацьким. Позаду головного корпусу вишу є й пам’ятник видатним українським діячам.

«Тут виховується патріотизм та утверджується національна ідея. Тому наповнення цих приміщень залишаємо, як попередньо: портрети видатних українських діячів, розписана на планшетах історія України та української культури. І війна не зупинить ходу до світла знань...», — говорить завідувач кафедри Володимир Качкан.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.