Водій, який збив мотоцикліста у Калуші, отримав три роки тюрми

Калуський міськрайонний суд позбавив волі водія, який допустив аварію із мотоциклістом.

У судовому засіданні встановлено, що в березні минулого року неповнолітній керував мотоциклом марки «Ямаха», яким рухався ділянкою дороги у м. Калуші у напрямку села Калуського району. В той час із території станції технічного обслуговування» на головну дорогу виїжджав автомобіль під керуванням мешканця Калуського району.

Виїжджаючи з території станції технічного обслуговування водій автомобіля проявив неуважність, не переконався, що це буде безпечним та не створить небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, не дав дорогу мотоциклісту, що рухався по головній дорозі та допустив зіткнення із ним.

У результаті порушення Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми із переломами кісток склепіння та основи черепа, забоєм головного мозку, внаслідок удару під час аварії у мотоцикліста відірвало кисть руки.

Суд, дослідивши матеріали справи та надавши оцінку доказам з точки зору їх допустимості, дійшов висновку, що подія кримінального правопорушення та винуватість обвинуваченого у вчиненні даного злочину доведені.

Суд вирішив призначити покарання обвинуваченому 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки, та стягнути з нього в користь потерпілого 120 000 грн. моральної шкоди.