Працівників ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», яких спіймали на хабарі, оштрафували

Івано-Франківський міський суд виніс вирок трьом працівникам ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», яких спіймали на отриманні хабара.

Прикарпатець звернувся до посадових осіб ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» з метою придбання раніше вживаних металевих труб, необхідних йому для власних господарських потреб.

На початку червня 2021 року, «покупець» звернувся до головного інженера ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» з метою придбання вживаних металевих труб. У цей час у посадовця виник протиправний умисел, спрямований на отримання неправомірної вигоди для себе та інших посадових осіб підприємства. Для реалізації «схеми» він залучив начальника теплового району № 1 ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та заступника начальника теплового району № 1 ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

3 серпня 2021 року о 10:04 «покупець» зустрівся з одним із обвинувачених на території котельні ДМП «Івано-Франківськтеплокомуенерго». Обвинувачений отримав від «покупця» грошові кошти в сумі 100 доларів США та 1700 грн, які останній надав йому як неправомірну вигоду за металеві труби, які вже на той час знаходились завантажені до кузова вантажівки у загальній кількості 30 штук.

Крім того, 18.08.2021 обвинувачений отримав від «покупця» грошові кошти в сумі 12 800 грн, які останній надав як неправомірну вигоду за металеві труби.

11 січня 2022 року між прокурором Окружної прокуратури міста Івано-Франківська Буджаком Ігорем Ярославовичем та підозрюваними в присутності адвокатів укладено угоди про визнання винуватості, відповідно до якої підозрювані беззастережно визнали свою вину у вчиненні кримінального правопорушення.

У судовому засіданні обвинувачені свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнали повністю та беззастережно, підтвердили обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримали, а угоду про визнання винуватості від 11 січня 2022 року просили затвердити. Зазначили, що угоду про визнання винуватості укладено в присутності їх захисників, у вчиненому щиро розкаялися, активно сприяли досудовому розслідуванню.

Суд затвердив угоди про визнання винуватості.

Головному інженеру суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 1000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з обліком та розпорядженням фінансовими та товарно-матеріальними цінностями на підприємствах комунальної форми власності, державних органах та органах місцевого самоврядування строком на 1 рік.

Начальник теплового району та його заступник отримали покарання у вигляді штрафу у розмірі 2000 (дві тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 (тридцять чотири тисячі) гривень. Ці особи на сайті ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» вказані як діючі працівники підприємства.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.