Прикарпатець, який з необережності вдарив ножем співчарочника, відбувся громадськими роботами

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив необережне тяжке тілесне ушкодження.

«З 17:00 27 жовтня 2020 року до 02:00 28 жовтня 2020 року року у будинку по місцю проживання обвинуваченого, перебував його знайомий потерпілий, який після спільного розпиття алкогольних напоїв, приліг на ліжко та заснув. Через певний час обвинувачений підійшов до потерпілого, щоб розбудити його, тримаючи при цьому у правій руці кухонного ножа, який використовував у той час для побутових потреб. Однак, не втримавшись на ногах, обвинувачений впав на лежачого на ліжку потерпілого, увіткнувши останньому в ділянку грудей кухонного ножа, який тримав у правій руці, не маючи при цьому прямого умислу на заподіяння тілесних ушкоджень. В результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колото-різаної рани лівої половини грудної клітки із проникненням в ліву плевральну порожнину з ушкодженням перекарду та міокарду лівого шлуночка, лівобічним гемотораксом та геміперекардом, яке згідно висновку експерта від 26.11.2020 року відноситься до тяжких тілесних ушкоджень, як небезпечних для життя в момент спричинення», - йдеться у вироку суду.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ст. 128 КК України як необережне тяжке тілесне ушкодження.

Під час досудового розслідування, 31 серпня 2021 року в кримінальному провадженні укладено угоду про примирення між потерпілим та підозрюваним.

Підозрюваний в повному обсязі визнає свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України.

Сторони погодились на призначення покарання обвинуваченому в межах санкції ст. 128 КК України у вигляді 240 (двохсот сорока) годин громадських робіт.

Суд затвердив угоду про примирення між потерпілим та підозрюваним від 31 серпня 2021 року.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.128 КК України та призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 240 годин.

Вирок винесла суддя Наталія Махно за участю прокурора Книгиницького І. В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.