Житель Долинщини порвав паспорт дружини, бо не хотів її відпускати до іншого чоловіка в Італію

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який незаконно заволодів паспортом, а також умисно пошкодив офіційний документ.

26 липня 2021 року обвинувачений витягнув з сумки потерпілої закордонний паспорт, вирвавши з нього кілька сторінок, та разом з пошкодженим паспортом та вирваними сторінками покинув приміщення будинку, не повернувши вказаний особистий документ потерпілій.

«У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчинених ним кримінальних проступків. Пояснив, що його дружина проживала в Італії з іншим чоловіком, залишивши його на Україні з двома дітьми, яких він утримував самостійно. Остання не брала участі ні в їх вихованні, ні в утриманні. Син на той час був неповнолітній, є особою з інвалідністю, дочка - студентка. Після її приїзду в Україну, він хотів зберегти сім`ю, оскільки діти потребували материнської турботи та опіки. 26 липня 2021 року, коли він повернувся з роботи, він вирішив знищити паспорт дружини, щоб вона не мала змоги виїхати за кордон. Для цього, він поза волею потерпілої заволодів її особистим документом, витягнувши його з її сумки, після чого порвав його. Така його поведінка зумовлена бажанням зберегти сім`ю, прагненням, щоб дружина залишилася дома. Однак це не дало бажаного результату. У вчиненому щиро кається», - йдеться у вироку суду.

Суд обмежився допитом обвинуваченого та дослідженням даних, які характеризують його особу.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 357, ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу України, та призначив остаточне покарання у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 935 (дев’ятсот тридцять п’ять) гривень.

Вирок винесла суддя Світлана Монташевич за участю прокурора - Романіва М.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.