Школу на Городенківщині закрили через порушення норм пожежної безпеки

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Скільського І.І., розглянув у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до Росохацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Городенківської міської ради про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

«Позовні вимоги мотивовані тим, що при проведенні перевірки відповідача щодо додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки виявлено порушення вимог законодавства, за наслідками яких створюється реальна загроза життю та здоров`ю людей. З метою усунення порушень та забезпечення безпеки життю та здоров’ю людей, позивач просить суд застосувати заходи реагування у вигляді зупинення та заборони експлуатації будівель (споруд, приміщень) Росохацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Городенківської міської ради, що знаходиться за адресою: вул. Українська, 99 А, с. Росохач, Івано-Франківська область, шляхом опечатування вхідних дверей, окрім виконання робіт пов`язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки», - йдеться у рішенні суду.

Під час перевірки ДСНС виявило, що у школі: не відремонтували автоматичну пожежну сигналізацію, не уклали договір на обслуговування автоматичної пожежної сигналізації, дерев’яні конструкції горища не просочили вогнетривким розчином, не здійснили технічне обслуговування наявних вогнегасників, не здійснили замір опору ізоляції електропроводки та контура заземлення на головний корпус.

ДСНС констатувало невиконання вимог припису, яким вимагалось вжити заходи по усуненню порушень виявлених перевіркою у 2020 році.

Суд вирішив застосувати заходи реагування у вигляді зупинення та заборони експлуатації будівель (споруд, приміщень) Росохацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Городенківської міської ради шляхом опечатування вхідних дверей, окрім виконання робіт пов’язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Рішення прийняв суддя Іван Скільський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.