Рожнятівська лікарка, яка підробила дані про вакцинацію, відбулась штрафом

Рожнятівський районний суд виніс вирок заступниці директора «Центру первинної медичної допомоги» Рожнятівської районної ради, яка несанкціоновано змінила інформацію, яка обробляється в автоматизованій системі.

22 жовтня 2021 року близько 15:00 хв обвинувачена увійшла до електронної медичної системи та безпідставно внесла дані про огляд пацієнтки, яка на той час не перебувала у приміщення медичного закладу.

«Усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, знаючи, що пацієнтка не вакцинувалась, внесла завідомо неправдиві дані про нібито здійснення вакцинації останньої вакциною від коронавірусної хвороби на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації «AstraZeneca AD», - йдеться у вироку суду.

Обвинувальний акт надійшов до суду з угодою про визнання винуватості, за умовами якої підозрювана повністю визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.362 КК України, не заперечує обставин вчинення інкримінованих їй кримінального правопорушення, що викладені у повідомленні про підозру.

Сторонами погоджена кваліфікація інкримінованих підозрюваній кримінального правопорушення за ч.1 ст.362 КК України, яка не підлягає подальшому оспорюванню.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.362 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 42 500 (сорок дві тисячі п`ятсот) гривень.

Крім того, обвинувачена заплатить більше 4 тисяч гривень за проведення судових експертиз.

Вирок виніс суддя Антон Бейко за участю прокурора Рудого О.Б.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.