Житель Коломийщини, який перетворив земельну ділянку на ставок, заплатить штраф

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок жителю КОломийщини, який вчинив безгосподарське використання земель, що спричинило втрату їх родючості, виведення земель з сільськогосподарського обороту, порушення структури грунту.

Обвинувачений, будучи власником земельної ділянки площею 20 соток у с.П’ядиках з цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства (сільськогосподарського призначення), за допомогою спеціальної техніки, зняв на вказаній земельній ділянці грунтовий покрив (родючий шар грунту) без спеціального дозволу, а також влаштував на ній штучну водойму (ставок) загальною площею 0,1613 га.

«Таке використання даної земельної ділянки призвело до зміни рельєфу місцевості та спричинило: виведення її з сільськогосподарського обороту, що полягає у припиненні та неможливості подальшого використання зазначеної земельної ділянки за цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства назавжди, тобто неможливості вирощування на ній сільськогосподарських культур; порушення структури грунту, що виразилось у втраті його фізичних, хімічних, біологічних та економічних властивостей, а також природного рослинного покриву, зміні його механічного та технічного складу під впливом антропогенного навантаження», - йдеться у вироку суду.

До обвинувального акту додана письмова заява обвинуваченого щодо беззаперечного визнання винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження та згоди з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 254 КК України, і призначив йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 (одну тисячу сімсот) гривень.

Вирок виніс суддя Олександр Калинюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.