У Калуші відкрили кімнату для постраждалих від домашнього насильства

26 січня в Калуші відкрили кімнату кризового реагування для постраждалих від домашнього насильства осіб.

Це тимчасовий притулок для жінок і дітей, які зазнали домашнього або гендерно зумовленого насильства. На облаштування кризової кімнати виділено державну субвенцію в розмірі близько 574 тис. грн.

«Основним завданням денного кризового центру є забезпеченням постраждалих місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування та надання необхідної допомоги. Також постраждалі від домашнього насильства зможуть отримати послуги психолога чи юрисконсульта та ін», - повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

У денному кризовому центрі створені всі необхідні умови для комфортного перебування: ремонт, меблі, побутова техніка. Тут можна отримати прихисток від кривдників на період до 10-ти днів. Кімната кризового реагування влаштована для дев'яти осіб – шести дорослих і трьох дітей (тільки для жінок з дітьми).

«Кожен має зрозуміти, що насильство в будь-яких проявах – неприпустиме. Тільки так ми зможемо викорінити це ганебне явище у нашому суспільстві. Створення спеціалізованих служб надання допомоги та захисту постраждалим – першочергове завдання, яке є пріоритетом на всіх рівнях державної влади, і особливо – на місцевому», – наголосила заступниця голови ОДА Людмила Сірко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.