На Івано-Франківщині за добу виявили 2777 випадків COVID-19. Це новий антирекорд

Станом на 20 січня в Івано-Франківській області за добу виявили 2777 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомили в Івано-Франківськлму обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

За весь час епідемії, це найвищий добовий показник захворюваності на Івано-Франківщині. Попередній антирекорд був зафіксований 19 січня 2022 року (1575 випадків).

«В результаті проведених молекулярно-генетичних досліджень в 30-и направлених зразках, поряд з циркулюючим (домінуючим) штамом Delta у 13-и зразках виявлено штам Omicron. Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта», який наразі домінує в Україні. Попри те що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки. Через стрімке поширення «Омікрону» у небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19», - повідомив головний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

При появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу варто звернутись до свого сімейного лікаря. Той, у свою чергу, має надати направлення на тестування на COVID-19. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей та дотримуватись режиму самоізоляції.

Також за минулу добу по області:

  • одужало – 492 особи
  • летальних випадків – 5

За весь час пандемії в області:

  • захворіло – 139287 осіб
  • одужало – 123099 осіб
  • летальних випадків – 3177
    • Зокрема, за весь час епідемії захворіли – 7224 дітей та медичних працівників - 3707.

      В області здійснено тестувань за добу: методом ПЛР – 4647 досліджень, методом ІФА – 231 досліджень.

      Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.