Франківські айтішники взяли участь у розробці концепта самобалансуючого мотоцикла

12 січня інженери Intellias продемонстрували власну розробку на міжнародній виставці технологій та електроніки CES у Лас-Вегасі – концепт самобалансуючого мотоцикла.

Функціонал цієї технології робить її повноцінним асистентом водія і надає можливість автономно керувати транспортним засобом на низькій швидкості.

Самобалансуючий мотоцикл має вбудовані датчики, які реагують на рух транспортного засобу. Автоматизована система стежить за кутом відхилення від вертикальної осі та швидкістю падіння та коригує положення мотоцикла, рухаючи кермо в потрібному для стабілізації напрямку.

Така система значно спростить життя, наприклад, водіям-початківцям, яким складно утримувати рівновагу при повільному русі. Також, стабільність під час руху на помірній швидкості особливо важлива в мегаполісах із повільним трафіком. Передова технологія, що була розроблена інженерами Intellias, дозволяє мотоциклу навіть рухатись поруч з водієм.

«Частка програмного забезпечення в автомобільній індустрії стрімко збільшується. Виробники та постачальники обирають, в першу чергу, надійні рішення та розробки. Знання інженерів Intellias в автомотів напрямі базуються на багаторічному досвіді розробки для провідних автомобільних корпорацій. Ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати нові бізнес-моделі та рішення, які легко масштабувати і адаптувати до майбутніх змін індустрії», – розповідає Олександр Одуха, віце-президент автомобільного напрямку в Intellias.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.