У Ворохті планують побудувати електростанцію потужністю 50 мегават

Фото ілюстративне

ТОВ «Бан-БК» планує розпочати будівництво, монтаж та експлуатація енергетичної установки (теплоелектростанція ТЕС) по виробництву електроенергії потужність більше 50 мегават (МВ).

«Виробничий процес відбувається по загально прийнятій схемі роботі ТЕС (теплоелектростанції – топка, котел, перегріта водяна пара, турбіна, генератор), де паливом для топки (печі) використовується наявне традиційне паливо (вугілля, мазут, газ тощо). Для запобігання значних викидів в атмосферу в димарях встановлюються відповідні фільтри які працюють по схемі циклона», - йдеться у повідомленні ТОВ «Бан-БК».

Планована діяльність буде здійснюватися в адміністративних межах ОТГ Ворохта (населені пункти Татарів, Ворохта) Івано-Франківської області Надвірнянського району.

Вибір місця розташування ТЕС обумовлено наступним: технологічними показниками (наявність ж/д з можливістю доставки палива, нехватка в даному регіоні інших видів енергоносіїв /природній газ/, наявність інфраструктурних об’єктів, де можна використати надлишок теплової енергії /обігрів школи, амбулаторії тощо/), показниками логістики (наявність електроліній достатньої потужності з необхідним забезпеченням).

У компанії прогнозують, що створять до 93 робочих місць.

На станції планують спалювати вугілля Західно-українського вугільного басейну.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, вул.Митрополита Василя Липківського, 35, м.Київ,03035. Контактні телефони: (044) 206-31-40; (044) 206- 31-50, Контактна особа: Котяш Лада Павлівна. Пошта для направлення зауважень і пропозицій, для процедур ОВД, що здійснюються Міндовкілля : OVD@mepr.gov.ua.

За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Бан-БК» є житель Богородчан Боднарук Володимир Юрійович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.