Водій легковика, який у Долині збив чоловіка, відбувся умовним терміном

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду у м.Долині.

6 серпня 2021 року близько 15:00 водій автомобіля Opel Sintra на вул.Облісках збив чоловіка на пішохідному переході.

Внаслідок порушення водієм Правил дорожнього руху України відбулась дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю.

«Побачивши пішохода в останній момент, він загальмував, однак зіткнення не вдалось уникнути. Після настання ДТП, він самостійно надав першу медичну допомогу потерпілому, та викликав швидку медичну допомогу. Після приїзду карети швидкої медичної допомоги, та надання первинної медичної допомоги, потерпілого було госпіталізовано до лікувального закладу. Він розумів, що в лікувальному закладі виникне необхідність в придбанні медпрепаратів, а тому поїхав за потерпілим у лікарню. В подальшому він щоденно цікавився станом здоров`я потерпілого в лікувальному закладі, з метою забезпечити його необхідною допомогою. Він добровільно відшкодував потерпілому витрати на лікування та інші матеріальні збитки, пов`язані із пригодою. Свою вину у вчиненні ДТП визнає повністю, щиросердечно кається в скоєному, просить його суворо не карати», - йдеться у вироку суду.

Потерпілий в судове засідання не з`явився. Він подав заяву, згідно якої вказав, що обвинувачений вибачився перед ним, відшкодував матеріальну та моральну шкоду в повному обсязі. Просить його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.286 КК України, призначивши покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 (три) роки безпозбавленням права керувати транспортними засобами. На підставі статті 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного судом покарання з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя Володимир Тураш за участю прокурора - Романіва М.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.