В Івано-Франківську готують заходи до відзначення 80-річчя УПА

2022 рік на Прикарпатті – Рік 80-річчя Української Повстанської Армії. 29 грудня в Івано-Франківську на виконкомі затвердили програму щодо комплексу заходів на належне пошанування пам'яті героїв.

Протягом наступного року проведуть екскурсії, патріотичні програми, вишколи, тематичні концерти, фестивалі патріотичної пісні, лекції, які стосуватимуться увічнення пам’яті воїнів УПА, виховання національної свідомості, поваги до минулого української нації. Загалом у програму внесено понад 50 заходів.

«Вже у січні презентуємо художньо-документальну стрічку «Спомин про шугаївців»📽, у травні проведемо марш слави УПА та військово-історичну реконструкцію бою чоти курсантів вишкільного табору УПА під командою Мирослава Симчича «Кривоноса» проти диверсійної групи більшовиків та великого відділу гітлерівців. Ще одна реконструкція відбудеться у жовтні – відтворимо події ночі з 31 жовтня на 1 листопада 1945: вхід у місто Станіслав куреня «Дзвони», ТВ-22 «Чорний ліс», ВО-4 «Говерла», УПА-Захід. Також впродовж року впорядковуватимемо могили вояків УПА, видаватимемо книжки 📚 та відновимо криївку у Вовчинцях», - повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.