В Івано-Франківську подорожчає водопостачання та водовідведення

15 грудня в Івано-Франківську в офісі КП «Івано-Франківськводоекотехпром» відбулось обговорення Постанови НКРЕКП, яка передбачає підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення.

Обговорення назвали відкритим, але в обговоренні брали участь лише посадові особи та представники водоканалу. Про захід не було повідомлень у пресі, крім повідомлення на сайті водоканалу, з якого складно зрозуміти, що мова йтиме про тарифи (скрін додається).

Читайте також: Франківський водоканал запроваджує абонплату на воду

Раніше, з 3 грудня водоканал приймав пропозиції до проєкту постанови НКРЕКП. Однак, протягом 10 днів жодної пропозиції або зауваження не надійшло.

Генеральний директор водоканалу Валерій Савенко зазначив, що «у зв’язку із суттєвим зростанням витрат підприємство відправило в НКРЕКП лист із пропозиціями щодо врахування та актуалізації статей витрат на оплату праці, електроенергії, сплату податків та зборів».

Заступник міського голови Руслан Гайда підтримав пропозиції та розрахунки складових тарифу.

Зазначимо, що самі тарифи у протоколі «відкритих слухань» не опублікували. У тексті є посилання на презентацію структури тарифу, однак вона не опублікована.

Зрештою, знайти пропозиції по тарифу вдалося у проєкті постанови НКРЕКП, серед десятків інших рішень щодо водоканалів України.

Зокрема, водоканал пропонує підняти тариф на водопостачання до 10,58 грн. за кубометр (діючий тариф - 9,66 грн. за кубометр), тариф на водовідведення до 12,74 грн. за кубометр (діючий тариф - 11,38 грн. за кубометр). Таким чином, тариф зросте майже на 11% з 21,04 грн. до 23,32 грн. Усі ці тарифи не включають 20% ПДВ. З урахуванням ПДВ сума становитиме майже 28 грн. за кубометр.

Нагадаємо, що рішення про підвищення тарифу має ухвалити НКРЕКП.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.